Cestománie 2014

Přátelé a kamarádi,

uběhl další rok a tak se vám opět ozývám s pozváním a programem na tradiční dubnovou Cestománii, která se koná v sobotu 12.dubna od 16 hodin v Horních Rybníkách u Červeného Kostelce.

Opět jsme připravili 3 bloky cestopisných přednášek a filmů. Z letošního programu bych určitě rád upozornil na východočeskou premiéru filmu Vzpomínky na Dhaulágiri 1984 a osobní účast tvůrce filmu Petra Schnabla, který byl zástupcem vedoucího této úspěšné expedice. Zajímavostí filmu je i využití unikátních záběrů polického rodáka a legendy českého horolezectví Miroslava Šmída. V rámci programu zavítáme do neznámého Náhorního Karabachu, prožijeme pestrý rok v Argentině, s červenokosteleckým poutníkem Čolkem projedeme na kole svatojakubskou cestou až do Santiago de Compostela, s Šupou a Vlastičkou budeme putovat po Madeirských levádách a prožijeme sněhové ski freeride ve Valle d´Aosta.

malá ochutnávka z freeridu v údolí Aosta: http://www.youtube.com/watch?v=qSc0APnRu14

Po skončení hlavního programu počítejte s tradiční after party na baru nejen s 11stupňovým Primátorem. Opět bude parádní občerstvení vedené Katkou a Ivou s možností ochutnat exotickou pochoutku z Šupichovic kuchyně, divácká znalostní soutěž a samozřejmě vše směrované k námi očekávanému výtěžku na naše charitativní projekty (vloni jsme i díky vám dosáhli čistého výtěžku 12.333,- Kč !!!) . Vedle dlouhodobé podpory námi adoptovaných 2 indických dětí již třetím rokem plánujeme podpořit Středisko rané péče Tamtam. Letos nás osobně navštíví i zastupkyně Tamtamu paní Dr. Jungwirthová, která nás provede i po Náhorním Karabachu. Nadále platí možnost přespání v místě konání (spacák s sebou) . Cyklisty prosím o zajištění bezpečného odvozu, nenechte se ukolébat loňským bezpečným odjezdem :-))).

Těším se brzy na viděnou,

Vašek Vencl

 

Leave a Reply