Zábava (nejen) o víkendu na Výstavě stanů a trendy v kempování Čechů

Dobré ráno,

v pražských Letňanech začala v sobotu 31.5. největší středoevropská Výstava stanů a vybavení do přírody a navštívit jí můžete téměř tři další měsíce, trvá totiž až do 10. 8. 2014. Na ploše 10 000 m² (!)  vám odborníci poradí s výběrem zboží 93 outdoorových značek a vše si můžete na vlastní kůži vyzkoušet, což se vám nikde jinde nepodaří.

Jaroslav Skalka, pořadatel Výstavy stanů, shrnuje hlavní trendy v kempování Čechů:

1. Extrémní pohodlí – Češi mají čím dál vyšší požadavky na maximální komfort i při kempování a stanování. Zejména rodiny s dětmi vyžadují na dovolené v kempu maximální pohodlí, které jim umožní prožít „adrenalinový zážitek“ při zachování všech aspektů běžného života. Dá se říci, že pohodlí bungalovů se postupně přesouvá do kempů a stanů. Komunita skalních vyznavačů outdooru však s touto skutečností nemá společného zhola nic. Na Výstavě stanů a vybavení do přírody najdete technologicky neskutečně vychytané produkty, které by laik v běžném obchodě vůbec nehledal.

2. Snižování hmotnosti a objemu – tento nový směr opět akcentuje snahu přiblížit kempování a outdoor široké veřejnosti. Všechno musí být maximálně funkční, skladné a lehké.

http://www.vystavastanu.cz/

Zobrazování obrázku foto1_vystava_stanu_zdroj_ pixpo.cz.jpg

Leave a Reply