Slevy na ubytování na horských chatách v Alpách – Český horolezecký svaz – ČHS

Slevy na ubytování na horských chatách v Alpách – Český horolezecký svaz – ČHS.

Horolezecké svazy vlastníci horské chaty v Alpách uzavřely již před několika lety dohodu, International Reciprocal Agreement on Mountain Huts, na základě které mají jejich členové nárok na slevu na ubytování na všech chatách ve vlastnictví horolezeckých asociací, které dohodu podepsaly. 

Výhoda levného ubytování (slevy 20 – 50 %), která se vztahuje na cca 1200 chat v Alpách a v Pyrenejích, se do loňského roku týkala pouze členů těch horolezeckých spolků, které reciproční dohodu podepsaly a staly se tak jejími členy, ať už zakládajícími (DAV, OEAV, FFCAM, CAI, FEDME CAS), partnerskými nebo přidruženými.

Toto omezení je nyní zrušeno, neboť na podzim 2012 bylo rozhodnuto, že možnost využít slevy na ubytování na chatách vlastněných horolezeckými svazy bude otevřena členům všech horolezeckých asociací, které jsou sdruženy v UIAA, a v tomto smyslu byl změněn text původní smlouvy.

Možnost využít slevy na ubytování na chatách v Alpách a v Pyrenejích se od roku 2013 otevírá i pro členy ČHS. Podmínkou využití této možnosti je zakoupení roční karty, která k těmto slevám opravňuje. Slevová karta stojí 40 Euro a je nepřenosná (tj. platí pouze pro člena, který si ji zakoupil).

Pokud budete mít o slevovou kartu na letošní rok zájem, můžete si ji objednat prostřednictvím sekretariátu ČHS, který slevové karty na základě vašich objednávek zakoupí. Objednávky můžete posílat do 30. dubna 2013, a to výhradně na e-mail info@horosvaz.cz; do předmětu zprávy uveďte “Sleva na chaty”, abychom objednávku bez problémů identifikovali.

Vaše objednávky budeme považovat za závazné, a to i přesto, že platby po vás budeme požadovat až následně, poté, co karty obdržíme od organizace, která má realizaci reciproční dohody na starosti.

Leave a Reply