SOUTĚŽ O STARTOVNÉ NA MARATON V NOVÉM MĚSTĚ

Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě se uskuteční již příští týden. Cyklo Point Vám přináší jedinečnou možnost soutěžit o startovné na závod pro veřejnost včetně vstupenky na Světový pohár. Informace o soutěži najdete ZDE.

Součástí Světového poháru horských kol v Novém Městě na Moravě budou dvě akce pro širokou veřejnost. Maraton Birell Bike Vysočina na 40 nebo 80 kilometrů si své jméno a oblibu mezi vyznavači cyklistiky získal už v minulých ročnících.

Letošní novinkou bude atraktivní noční závod na jednu hodinu a jedno kolo  EP Energy MTB Night Race, který odstartuje v sobotu ve 21:00 hodin. Pojede se na 4 km dlouhém osvětleném okruhu, kde se v únoru uskutečnilo mistrovství světa v biatlonu.

 Závod na 80 km je určen zkušeným cyklistům. Čekají na ně dva okruhy odlišné obtížnosti. Zavedou je do nejkrásnějších koutů Českomoravské vysočiny včetně Tří Studní, Kadova, Medlova, Samotína nebo Sněžného. Při spurtu do cíle budou závodníci zdolávat sjezdovku na vrchol Harusova kopce, kde je u horní stanice lanovky umístěn cíl.

Na závodě Birell Bike Vysočina čtyři cyklisté z řad veřejnosti okusí i podporu od profesionálního týmu. Radit jim bude olympijský účastník ze Sydney a Atén Radim Kořínek (manažer týmu), setkají se s mistrem ČR v MTB Pavlem Boudným. K dispozici jim bude i týmový masér. Důkladnou přípravou projde jejich jízdní kolo, které ideálně nastaví servismani. Samozřejmostí je také správná výživa, pitný režim a další zázemí profesionálního týmu. O tento unikátní zážitek ale i mnoho dalších cen můžete soutěžit na www.jezdimenakole.cz/souteze.

Maraton Birell Bike Vysočina na 80 km startuje už v 8.15, závod na 40 kilometrů v 8:55. Noční závod EP Energy Night Race potom ve 21:00 rovněž z centra Vysočina Arény.

Na všechny závody se můžete přihlásit do 24. května do 12.00 pomocí registračního systému na www.mtbworldcup.cz. Pokud termín nestihnete, tak se můžete přihlásit ještě v pátek 24. května odpoledne nebo přijet i v den závodu od 6.00 do Nového Města.

Leave a Reply