UV oblečení, aby vaše děti sluníčko “nebolelo”

Dětská pokožka je mnohem citlivější než ta dospělých a navíc má paměť: jakkoliv jí v dětském věku „ublížíme“, pocítíme to už navždy. Proto se velkým hitem stává oblečení s UV ochranou, které nejenže dobře vypadá, ale – a to je zásadní – chrání před slunečním zářením.

„Vědecky je prokázáno, že UV oblečení nabízí dokonalejší ochranu, než opalovací krémy. Jeho nesporou výhodou pak je rozhodně to, že se nedá mechanicky setřít, smýt a odpadají u něj rovněž v poslední době tak časté kožní alergické reakce,“ říká Kateřina Princová ze společnosti Skibi.cz, která v ČR zastupuje finskou značku Reima, jež je celosvětovým průkopníkem dětského funkčního oblečení. Nejnovější modely kolekce Reima Sunproof vynikají tím, že jsou velice prodyšné, hypoalergenní (!) a mají veselý design. Děti tak mohou strávit v létě celý den bezpečně i na sluníčku.

UV oblečení z kolekce Reima Sunproof disponuje ochranným faktorem 50+, ten se nemění a děti tak není nutné v krytých oblastech mazat, což je zejména pro rodiče praktické a cena UV oblečení se vám rychle vrátí v úspoře za opalovací krémy,“ dodává Kateřina Princová.

Právě výše ochranného faktoru je přitom zcela zásadní. Jen pro představu: obyčejné bavlněné tričko chrání vaše dítě faktorem 5 až 10, takže pokud byste chtěli docílit stejné ochrany jako u UV oblečení, museli byste své malé ratolesti navléct obyčejných trik deset!

Další výhodou UV oblečení je to, že je v podstatě druhou kůží dítěte, to ani necítí, že je má na sobě – je lehké, vzdušné, takže horko mu určitě nebude. A problém není ani s koupáním, kdy ho nemusí sundávat, do vody je určeno stejně jako na souš a po namočení schne velmi rychle.

Své děťátko navíc můžete do UV oděvů obléct celé: například kolekce Reima Sunproof nabízí dětská UV trička, kraťasy, plavky, dnes velice populární koupací overaly pro nejmenší, trendy boardshortky, ale také praktické čepice a kloboučky s ochranným lemem na krk či boty do vody, které chrání chodidlo před ostrými předměty ve vodě a celou nohu pak před UV zářením.

Leave a Reply